Uitleg materialen

Hierbij een korte uitleg over de verschillende stoffen die MOOII Babyspulletjes gebruikt.

MOOII Babyspulletjes staat voor veiligheid en kwaliteit. Wij kiezen voor onze producten de beste stoffen en materialen, niet de goedkoopste stoffen. We zorgen ervoor dat de materialen veilig, luchtdoorlatend en vrij van giftige stoffen zijn. Onze producten worden met de hand gemaakt en zorgvuldig gecontroleerd voordat we het versturen. De stoffen die wij gebruiken worden geproduceerd in Europa en zijn Oeko-Tex gecertificeerd en vrij van giftige en toxische stoffen.


Katoen
Deze stof is 100% katoen – de stof rekt niet, waardoor de stof soepeler valt en voelt. Het is een vriendelijke stof voor de babyhuid, ademend en bovendien vochtregulerend. Daarnaast is het slijtvast en makkelijk wasbaar.

Tricot
Deze stoffen zijn 95% katoen en 5% lycra. Tricot is rekbaar in tegenstelling tot de ‘gewone’ katoen. De tricot is stevig en voelt zacht. Tricot draagt heel comfortabel, is fijn op de huid en makkelijk wasbaar.

Hydrofiel
Hydrofiel beschrijft dat iets ‘van water houdt’ en is hiermee perfect voor het afdrogen en verzorgen van de tere babyhuid. Hydrofiel stof is 100% katoen.

Wafelkatoen
Wafelstof is gemaakt van 100% katoen en wordt vaak voller na een keer gewassen te zijn. Wassen op maximaal 30 graden, anders krimpt deze stof.  Door de ademende eigenschap is wafelkatoen zeer goed te gebruiken voor dekentjes in kinderwagens en babybedjes.

Minky Fleece
Minky fleece is een fluweelzachte stof. Het is een synthetische stof (100% polyester) die sterk isoleert. Hoewel de stof warm is, is deze niet winddicht. Minkt Fleece kan niet gestreken worden.

Teddy
Deze stof is zacht en warm met een wat pluche achtige uitstraling. De stof is gemaakt van 100% polyester. Teddy stof kan niet gestreken worden.

Badstof
Badstof is 90% katoen en 10% polyester. Het is een heerlijke zachte stof, gemaakt van katoenvezel. Door de lussen heeft de stof als eigenschap dat het veel vocht kan opnemen, daarom is deze stof uitermate geschikt voor wikkeldoeken.